wtorek, 28 lutego 2012

„Zwierciadło” to ekskluzywny magazyn dla nowoczesnych, ale także wrażliwych i myślących kobiet, które szukają w życiu wartości. Jest pismem, które kreuje piękną wizję świata, pomaga znaleźć odpowiedzi na najważniejsze pytania. Wyróżnia je unikalna zawartość, nie tylko dzięki wyjątkowym zdjęciom, przestrzennej, nowoczesnej grafice, wysokiemu poziomowi edytorskiemu, ale również dzięki wspaniałym autorom tekstów, takim jak Paulo Coelho.

Dla "Zwierciadła" piszą także m.in.: Wojciech Eichelberger, Renata Arent-Dziurdzikowska, Alina Gutek, Tomasz Jastrun, Katarzyna Miller, Andrzej Poniedzielski, Stach Szabłowski, Natalia Przybysz.

- Dzisiaj Zwierciadło to nowoczesny magazyn dla wrażliwych i myślących kobiet, odważnie poszukujących w życiu swego miejsca. Wspiera kobiety w ich rozwoju, zachęca do poszukiwania własnej drogi. Inspiruje. Jest pismem, które pomaga znaleźć odpowiedzi na najważniejsze pytania - charakteruzyje miesięcznik Monika Richardson.

Zwierciadło to miesięcznik dla kobiet ukazujący się od 1957 roku. Nazwę pisma wymyśliła Zofia Bystrzycka, a zostało ono założone przez Ligę Kobiet Polskich. Początkowo "Zwierciadło" było tygodnikiem, od 1991 roku ukazuje się jako miesięcznik.
„Zwierciadło”

Kuchnia - e-wydanie – 03/2012

Kuchnia jest ekskluzywnym miesięcznikiem dla miłośników sztuki kulinarnej, dobrego smaku i dobrego stylu życia. Grono wiernych czytelników miesięcznika to głównie smakosze, którzy nie tylko lubią gotować i smacznie zjeść, ale także mówić i przede wszystkim czytać o jedzeniu...

W każdym numerze Kuchni znajdziesz ciekawą historię potrawy lub zwyczaju kulinarnego, kilkanaście przepisów osnutych wokół jakiegoś specjału lub tematu przewodniego, artykuł poświęcony alkoholom, zarówno tym popularniejszym, jak i mniej znanym.
Podpowiadamy co podać na stół w czasie przyjęć i spotkań towarzyskich, nie zapominając o urodzie stołu, modnych drobiazgach i sztuce dekoracji.



Dodatkowo w każdym numerze:

Coś dla jaroszy - przepisy dla wegetarian.. i nie tylko.
Coś lekkiego - różne potrawy prawie bez kalorii...
Spotkania za stołem - znane i fascynujace osoby "od kuchni".
Szkoła mistrzowska - uczymy, krok po kroku, jak gotować potrawę lub upiec ciasto.
Pięknie umeblowane kuchnie pomysły na aranżacje i wyposażenie.
Kulinarna podróż po Polsce i świecie tropem specjałów charakterystycznych dla danego regionu i miejsca.
Lokaliki, knajpki, kluby, restauracje - subiektywny przewodnik po gastronomicznym świecie.
Felietony "ze smakiem".
Kuchnia