Blog zawiera krótkie opisy książęk,e-prasy,e-booków,audiobooków Biografie i życiorysy autorów
czwartek, 6 września 2012
Owoce egzotyczne Data publikacji: 05.09.2012
Aromatyczne kumkwaty, rambutany, papaje, pitaje, gujawy, szarony czy figi - owoców egzotycznych w sklepach jest dużo, tylko nie zawsze wiemy, jak je można wykorzystać. Hanna Szymanderska podpowie nam, jak stosować je w kuchni। Pełne witamin i minerałów są znakomitym składnikiem sałatek i deserów, a także wspaniałym dodatkiem do dań z mięsem, drobiem i rybami. Urozmaicają wygląd potraw, nadają nawet tym pospolitym zupełnie nowy smak. Warto spróbować świeżej galantyny z indyka z ananasowym sosem, delikatnej wieprzowiny z brzoskwiniami, ciekawego w smaku pstrąga w sosie z mango czy wykwintnej kaczki z pomarańczami. Dodatkowo: informacje o mniej znanych owocach i wiele ciekawostek.
WIĘCEJ...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz